Sveriges ekonomi om trump vinner

på hela bostadsmarknaden och orsaka både prisfall och ränteförändringar. För att inte tala om exporten till Japan värd 68 miljarder ; Sydkorea ( 48 miljarder ) och värst av allt Kanada med 282 miljarder! På det hela taget tror dock Peter Gummesson att Hillary Clinton medför en stabilitet och pragmatism som marknaderna uppskattar. USA lämnar klimatavtalet, vad vinner Trump på det? Om man till exempel måste betala 25 kronor tull per vattenmelon så höjs ju priset såklart med 25 kronor; skatten betalas alltså i praktiken av svenska konsumenter, inte av Spanska bönder. Minskad export innebär i regel en ovilja att investera, vilket i sin tur leder till sämre tillväxt och färre jobbtillfällen. Dessa utspel har gjort att framgångar för den republikanska kandidaten orsakat en nedgång i den mexikanska peson. Hela 85 av de jobb som förlorats inom industrierna har förlorats till automatisering, vilket innebär att arbetskraften ersatts av robotar. Dessutom kommer många jobb förloras i alla industrier som använder stål och förädlar det till färdiga produkter faktum är att industrierna föll mest av alla på börsen igår efter det här beskedet. Spekulationer bör alltid tas med en nypa salt vilket valutgången är ett prima exempel på och Donald Trump har redan börjat tona ned många av de radikala löften han gick till val. Förändrade frihandelsavtal skulle också innebära en prisökning på importerade varor från USA. Beslutet går också i linje med hela hans politiska ideologi med ett starkt fokus på ekonomi samt ett nationalistiskt budskap "America First". Nu kommer någon säkert hävda att Kina fuskar och med konstgjorda medel gör sitt stål och aluminium billigare än det amerikanska. Men det man kan förvänta sig om Trump vinner är bland annat sänkta skatter och att landet styrs i en mer protektionistisk riktning. Efter Bernie Sanders framgångar i primärvalet tror Peter Gummesson dessutom att Hillary Clinton kommer behöva svänga åt vänster i andra frågor. Jag läste en artikel för någon dag sedan om vilka branscher i USA som har starkast positiv korrelation till när Trump går bra i opinionen. Med mindre än en vecka kvar till det amerikanska presidentvalet är osäkerheten kring utfallet fortfarande stor. Donald Trump vann valet. Alla som kan grundläggande ekonomi vet ju dock att tullar är själva definitionen av ekonomisk inkompetens. Arbetslösheten lär alltså knappast sjunka totalt. Det är ganska hög sannolikhet men marknaden verkar inte riktigt reagera på det. Bland de marknader som ändå tycks påverkas av opinionssvängningarna nämner Peter Gummesson Mexiko, som Donald Trump hotat med både höga tullar och med att bygga en mur längs gränsen. Klicka här för att läsa våra kommentarsregler. Byt ut Sverige mot USA, vattenmeloner mot stål och aluminium och Spanien och andra varma länder mot Länder USA importerar stål från så förstår ni varför Trumps tullar är en katastrofal idé! Valutakurserna skulle också påverka våra resvanor, inte minst till det stora landet i väst.

Under tiden fortsätter flera amerikanska delstater att driva sin egen progressiva klimatpolitik. Skulle istället Trump ta hem valet baixar-video-de-sexo-gostoso-gratis tror Peter Gummesson att marknadernas reflexmässiga reaktion skulle vara negativ. Och om kunderna måste betala mer för vattenmeloner så tvingas de spendera mindre på andra varor. Krönika Igår tillkännagav Donald Trump att han avser införa nya tullar på stål och aluminium 25 och 10 respektive för att hjälpa den amerikanska stålaluminiumindustrin. Producenter gynnas, den nyvalda presidenten har sagt att han vill bryta viktiga handelsavtal och de restriktiva åtgärderna riskerar att starta ett globalt handelskrig. Börsen tenderar att gå lite svagare när Trump går upp i opinionen. Den amerikanska presidenten har ju relativt liten makt i inrikespolitiken på grund av den maktdelningsprincip som finns i landet. Nu kan han checka av det på sin lista. I slutändan så får vanliga amerikanska familjer.

Och nu har jag inte ens berört risken för handelskrig när andra länder slår tillbaks med sina egna tullar tarjetas de san valentin gratis para enviar mot amerikanska produkter. Faktum är att bara 1 av USAs importerade stål kommer från Kina. S klimatpolitik, men vad kommer egentligen Trumps presidentämbete innebära för våra plånböcker här i granny smith plantage Sverige.

Bland annat har Trump varnat för höga importtullar även mot Kina.

Det blir konsekvenserna Donald, trump vinner presidentvalet i USA.
Ekonomin i USA får alltså direkt konsekvenser på svensk arbetsmarknad.

Tillväxten i USA ökade rejält under årets andra kvartal.
Landets BNP steg med 4, 1 procent i årstakt, enligt statistik från USA:s.
Men det man kan förvänta sig.

Trump vinner är bland annat sänkta skatter och att landet styrs i en mer protektionistisk riktning.
Bland annat har Trump varnat.