Muspel spela

den skala som börjar en helton ovanför ursprungstonartens grundton. Både för nybörjare och för dig spelat mycket förut. Andra tänker på bluesvirtuosen som vänder ut och in på sitt instrument och böjer den ena efter den andra tonen. Den andra positionen eller cross harp är att spela den skala som börjar på originaltonartens femte ton. Det finns inget instrument som kan jämföras med munspelets ringa storlek och ändå samtidigt fantastiska ljudegenskaper. På videoklippet här kan du se och höra Limu Limu Lima spelas på munspel och gitarr. Cupping redigera redigera wikitext Spelas genom att sätta ihop händerna bakom munspelet så att en lufttät grotta bildas. Det tyska företaget Hohner var en gång världens största producent av munspel; 1920 gjorde de 20 miljoner instrument. Kromatiska munspel har vanligen, 14 eller 16 hål. Nedan kan du lyssna på när DeFord Bailey spelar Ice Water Blues på en inspelning från 1928. Men det finns kända artister som använt munspelet även inom rock och country exempelvis. Detta görs främst genom att justera avstånden mellan de olika komponenterna inne i munspelet.

Muspel spela

Uppe i tredje oktaven på munspelet. Blues handlar mycket om improvisation och känsla så den biten är något som utvecklas med tiden. Bland de kändare musikerna som spelarspelade kromatiskt munspel. Tillsammans med Jacobs stora tekniska skicklighet gjorde denna teknik honom till den kanske störste munspelaren i historien. När jag lärde mig böja på munspel brukade jag försöka härma olika djur. Ett vibrato betyder egentligen en regelbunden svängning kring en tonhöjd. En bastrumma är ett annat altenativ.


Muspel spela, Har spelat virginia woolf

Kan jämföras med hur förändring av ton sker vid muspel vissling. Vilket gör att man kan spela snabbare än till exempel på en flöjt där du bara kan spela när du andas. När detta upprepas så uppstår en slags oaoaeffekt.

G-modellen liknar ett vanligt G-spel, men har ett utökat högre register.Allteftersom de tekniska kraven på spelen har ökat har det åter börjat handtillverkas munspel, för dem som vill ha det allra bästa.

Trots detta finns det bara en hel durskala på munspelet, mellan hål 4 och.

Genom att dessutom böja toner kan man spela i mixolydisk.
Terminologin kring detta rör sig om olika positioner och är utvecklad av bluesmunspelare, och används flitigast i de kretsarna.
Det finns flera positioner utöver de tämligen vanliga som listas nedan, men de har ingen enhetlig terminologi.

Munspelet är litet och smidigt, lätt att bära med sig och billigt att införskaffa.
Det är lätt att lära sig spela på ett munspel, samtidigt som möjligheterna till fördjupning är obegränsade.
Du kommer mycket snart att kunna spela melodier på munspelet, och du kommer i munspelet få en trogen kamrat resten av ditt liv.

Irländska låtar är riktigt skoj att spela på munspel och det finns många som är lätta att spela även om du inte spelat så mycket munspel förut.
I vår butik handlar du Munspel till bra priser och snabba leveranser.